Хохлатий мангобей

← повернутися до списку тварин


Ранкова йога

Вже час відновити манікюр

Загальні факти

Класифікація: Ссавці (Mammalia) Примати (Primates)

Континент: Африка

Ареал: джунглі

Місце проживання: дика тварина

Охоронний статус: близький до загрозливого

Вид: мангабі (лофоцебус) чорночубий.(лат.: Lophocebus aterrimus. англ.: Black crested mangabey)

Довжина: 45-65 см;

Довжина хвоста: 80-85 см;

Вага: від 4 до 11 кг.

 

На вас чекають хохлаті мангабеї

Куций, народився 25 листопада 2011 року у той час як його подруга самиця Санта народилася 2014 року- веселі чорночубі мангабеї радо зустрічають малечу. Вони товариські, грайливі, легко навчаються, люблять пізнавати нове. 

Улюблені страви:

основу раціону складають фрукти і насіння рослин. Крім цього, від 1 – 30% їжі припадає на безхребетних і дрібних хребетних тварин.

Улюблені розваги:

полюбляють спостерігати за відвідувачами зверху, вони  кумедні і доброзичливі мавпи обожнюють бешкетувати один з одним, гратися своїми довгими хвостами та виконувати різні трюки.

 

А чи знаєте ви?

1. Мангобей дуже легко йдуть на контакт з людиною, полюбляють носити одяг та, навіть, підгузки.

2. Відпочивають та сплять сидячи.

3. Вже з 2-тижневого віку деякі дитинчата починають харчуватися твердими фруктами. 

4. На морді мангобея є темно-сірі бакенбарди.

5. Зазвичай їжу мангобеї добувають рано-вранці.

Про що говорять легенди:

Назву «мангабей» ці примати отримали помилково. Річ у тім, що «мангабей» походить від порту Мангабе (Mangabe), розташованого на острові Нусі Бе (Nosy Be) біля Мадагаскару. Мабуть, перших тварин цього виду було відправлено з порту Мангабе в Європу. Хоча, крім лемурів і руконіжок, жодних інших приматів на Мадагаскарі немає.

Ще більше цікавого