Тугук

Ім'я: Тугук
Стать: самець
Дата народження: 15.12.2014
Середовище проживання: півострів Індокитай, півострів Малакка, острів Суматра, острів Ява, Таїланд.
Характер: комунікабельний і дружелюбний оптиміст. Гібони у більшості випадків усміхаються, демонструючи всі свої зуби. Але якщо ви зненацька бачите, що білорукий гібон клацає зубами й облизується – відійдіть, він сердиться. Дайте йому час заспокоїтися, ці примати недовго перебувають у кепському настрої.
Улюблена їжа: хочете побачити усмішку гібона – принесіть йому стиглий інжир. Ці плоди – улюблені ласощі для гібон білорукого. Якщо немає дикого інжиру, то примат не відмовиться від інших плодів і навіть листя. Ці тварини не дуже люблять випити – щоб напитися, їм достатньо опустити п’ясті рук у водойму та злизати воду з шерсті.
Улюблені розваги: гратися одне з одним у квача й піжмурки серед гілок, вправлятися у співі на світанку.
Знімався (-лась) в мультфільмах: «Мадагаскар» (епізодична роль)

Гугі

biloruki gibbon noname2 400

Ім'я: Гугі
Стать: самка
Дата народження: 04.05.2014
Середовище проживання: півострів Індокитай, півострів Малакка, острів Суматра, острів Ява, Таїланд

П'ять фактів про гібона білорукого:

  • Латинська назва цих мавп – Hylobates, що в перекладі означає «ті, що бігають по гілках». Гібонам, як і орангутанам, притаманно швидко пересуватися по гілках за допомогою рук і ніг, здійснюючи перельоти до 15 метрів. Цей спосіб переміщення отримав свою назву – брахіація.
  • Гібони живуть сім'єю – тато, мама та їхні діти. Створенню сім'ї передує період залицянь, коли молодий самець вибирає собі в чужій сім'ї самку та добивається її прихильності. І живуть вони разом довго і щасливо, поки смерть не розлучить їх.
  • У кожної сім’ї доволі велика територія проживання – до 10 га, однак конфлікти з сусідами трапляються, особливо, якщо на кордоні володінь ростуть дерева зі смачними плодами інжиру. Але до бійок справа не доходить, зазвичай усе закінчується демонстрацією страхітливих поз і голосних звуків.
  • Гібон білорукий відомий у тваринному світі, як мавпа-співак. І ось чому. Прокинувшись на світанку і залізши на верхівку дерев, самка заводить пісню із мелодійних, гучних трелей, до неї приєднується самець, який щосили виводить свої куплети. Світанкова пісня білоруких гібонів триває дві години і виконується всіма членами сім'ї. Її чути далеко за межами «дому», і невдовзі вже всі сусіди беруть участь у мавпячому концерті. Мета такого ритуалу – зміцнити сімейні узи спільною справою й оголосити всім про своє місце проживання.
  • У гібонів, за даними останніх досліджень, відсутній ген ожиріння, тому їхня вага становить до десяти кілограмів при зрості близько півметра.

Фізичні дані: довжина тіла 40 – 70 см, вага 7 – 10 кг. У білоруких гібонів руки суттєво довші за ноги і відсутній хвіст. Забарвлення тварини – коричневе, темно-коричневе, бежеве.