dikiy kaban noname 400

Ім'я: Хряк та Хрюня
Стать: самець та самка
Дата народження: 15.04.2013р., 07.03.2014р.
Середовище проживання: Середня Європа.
Характер: в міру агресивні у дикій природі, вміють постояти за себе; сміливі й самовіддані батьки.
Улюблена їжа: корінці болотних рослин і різноманітні корені, кора дерев, горіхи, жолуді та інші лісові плоди, личинки комах і навіть яйця птахів і пташенята, черви, інколи навіть змії.
Улюблені розваги: рити землю в пошуках насіння, горіхів, жолудів і личинок комах; винищувати личинок хруща, щоб врятувати ліс від шкідника.
Знімався в мультфільмах: «Король Лев», серіал «Тімон і Пумба», «Рекс-приборкувач».

П'ять фактів про дикого кабана:

  • Дикий кабан належить до найдавніших тварин на нашій планеті. Відомо, що мільйони років тому поверхнею Землі ходили тварини, дуже схожі на сучасних диких кабанів.
  • Дикий кабан – це вам не звичайна домашня свиня, це серйозний дикий звір, досить агресивний у ситуаціях, коли відчуває, що йому загрожує небезпека. Небезпечні для лісових подорожніх зустрічі із самкою кабана, яка веде виводок. Свиня може запросто атакувати, вирішивши, що людина загрожує безпеці дитинчат.
  • Самці дикого кабана озброєні серйозно – на свої шаблеподібні тригранні ікла, які виростають до 22 см, вони запросто можуть підчепити мисливського собаку або навіть вовка. Бували випадки, коли кабани успішно захищалися від тигрів. Узимку, під час періоду спарювання, кабани влаштовують справжні поєдинки. Самці намагаються поранити супротивника. Але від ран і смерті кабанів рятує товстий панцир калкан, що вкриває передню частину корпусу та складається з бруду та жиру. Товщина калкана може досягати 4 см!
  • Кабан – тварина соціальна, тобто воліє жити в стаді, особливо самки. Вони для виховання і вирощування дитинчат утворюють невеликі стада з 10-30 самок. Приймають у стадо також молодих і слабих самців. Цікаво, що ватажком такого стада вибирають найстарішу самку. А ось великі самці тримаються зазвичай поодинці.
  • Новонароджених поросят самка пестить ніжно і ховає в лігві – ямі, дно якої вкрите листям. У перші дні самка повертається до дитинчат через кожні 3-4 години і годує їх протягом 15-20 хвилин. Потім знову йде, укривши малюків листям.

Фізичні дані: досить велика тварина, вага дорослого самця може досягати 300 кг і більше, самки трохи менші – близько 200 кг; у холці тварини виростають до метра, довжина тіла – до двох метрів. У самців є гострі й масивні ікла. На спині з щетини утворюється своєрідна грива. Колір щетини чорно-сіро-бурий, може бути жовтуватий відтінок.