nosuha koati noname 400

Ім'я: Сімейство Носух Коаті
Стать: самці/самки
Дата народження: Найрізноманітніші
Середовище проживання: тропічні і субтропічні ліси Південної Америки, південь США.
Характер: грайливий, комунікабельний, цікавий, активний. Носухи намагаються все робити разом – гратися, полювати, спати.
Улюблена їжа: оскільки ці представники єнотових їдять усе, то в їхній раціон входять плоди дерев, личинки комах, скорпіони, ящірки, павуки, терміти, мурашки і навіть гризуни.
Улюблені розваги: галаслива жартівлива гра одне з одним, вилежування в тіні. Дорослі самці активні і вночі, і вдень, тоді як решта тварин вночі воліють спати.
Знімлись) в мультфільмах: назва до закінчення зйомок не розголошується.

П'ять фактів про носуху коаті:

  • Зрозуміти, чому носуха отримала таку назву, можна, подивившись на її довгу морду з постійно рухливим довгим кінцем носа-хобота. Але не тільки носом знаменита носуха, вона ще вміє розрізняти відтінки кольору, та й взагалі зір у неї кольоровий. А аналіз будови очей південноамериканської носухи показав, що її предок жив здебільшого нічним життям.
  • Носухи на деревах почуваються, як риба у воді – вони там і відпочивають, і сплять. Але щойно виникає найменша ймовірність небезпеки, цей звір стрімголов біжить рятуватися на тверду землю – він спускається вниз головою з шаленою швидкістю, убезпечуючи себе від падіння за допомогою задніх сильних лап.
  • Утримувати рівновагу при пересуваннях коаті допомагає кільчастий довгий хвіст, який вона в більшості випадків тримає вертикально. До речі, цей хвіст є засобом комунікації між самкою і її малюками. У момент небезпеки самка різко розмахує ним з боку в бік.
  • Але коли між звірками пролягає чимала відстань, а аукати вони не навчені, коаті бурчать. Отак пересуваються по деревах і бурчать. Якщо ж бурчання посилюється – отже, вони кличуть на допомогу. Якщо чути вже гавкіт – їм загрожує реальна небезпека.
  • Для малюків носухи небезпеку становлять і дорослі самці. Цим і пояснюється те, що в сімейних групах їх не зустрінеш. Щойно народжуються дитинчата, самки виганяють дорослих самців, повернутися до групи вони можуть лише для спарювання.

Фізичні дані: довжина тіла носухи становить 80-120 см, із них половина – це хвіст (40-65 см). Висота в холці лише 20-30 см. Вага цих особин 3-7 кг, і самці зовсім трохи важчі самок.