kinkazhu noname400

Ім'я: Мікі
Стать: самець
Дата народження: 15.10.2008р.
Середовище проживання: Бразилія, Перу, Мексика, Флорида.
Характер: цікавий, привітний, доброзичливий. Кінкажу дуже миролюбна тварина.
Улюблена їжа: кінкажу – хижа тварина, її раціон складається з жаб, ящірок і комах. Але насправді більшість кінкажу ласуни – люблять мед, нектар і фрукти. Якщо кінкажу не змушена добувати собі їжу сама, а її годує людина, то меню розширюється, і до його складу вже входять перепелині яйця, сир і йогурти, м'ясо і варена риба, мишки.
Улюблені розваги: вдень ці кумедні тварини відсипаються, а вночі виходять на полювання. Іноді в особливо радісні дні кінкажу розгойдуються на деревах, демонструючи свою спритність і хорошу фізичну форму.
Знімався (-лась) у мультфільмах: «Дієго, вперед»

П'ять фактів про кінкажу:

  • Оскільки в цих звірят довгий хвіст і дуже глибокі та далекі спільні корені з ведмедями, то друга їх назва – «чіпкохвостий ведмідь». Але це ще не все. За любов до меду і нектару кінкажу отримали ще два імені - «медовий ведмідь» і «квітковий ведмідь».
  • Якщо вже йдеться про нектар, то чи знаєте ви, як кінкажу видобуває мед і нектар собі на прожиток? Язиком. Довгим і тонким. І завдовжки цей язик – не багато не мало – 13 сантиметрів. Так, так, отакий довжелезний. А в роті поміщаються ще й 36 зубів.
  • Язик у кінкажу довгий, так, але хвіст ще довший – майже півметра. І недарма цю тварину називають чіпкохвостою – завдяки хвосту звір може пересуватися по деревах, балансувати на гілках і просто зависати в повітрі, поки лапами зриває плоди з дерев. Мало того, в цей хвіст кінкажу ще й замотується, коли спить – він так гріється. Лапками обхопити себе він не може, бо під час денного сну закриває ними очі.
  • Якщо вночі, коли всі сплять, ви чуєте несамовиті крики жінки, не лякайтеся. Це не спить кінкажу. Отакий у нього голос, отак він спілкується.
  • Цей пронизливий крик у спілкуванні не заважає чіпкохвостим ведмедям створити сім'ю з двох самців, самки, підлітка і малюка. Вони всі піклуються одне про одного, але от на полювання ходять поодинці. До речі, через якийсь час самки йдуть із сім'ї, в ній залишаються лише самці.

Фізичні дані: довжина тіла кінкажу становить від 40 до 60 сантиметрів, висота звірків у середньому – 25 сантиметрів, а вага зовсім невелика – від 1,5 до 3 кілограмів.