Джеккі

capibara noname1 400

Ім’я: Джеккі
Стать: самиця
Дата народження: 20.02.2015р.
Середовище проживання: Південна Америка
Характер: лагідний, товариський. За свій миролюбний характер популярні як домашні тварини.
Улюблена їжа: трава, водорості, зерно, дині та кабачки.
Улюблені розваги: пірнати, плавати, підставляти спину і живіт, щоб їх почухали. У спеку гризуни воліють перебувати у воді.

П’ять фактів про капібару:

Мовою південноамериканських індіанців гуарані «капібара» означає «господар трав». Капібара є найбільшим гризуном у світі.

Капібара, або водосвинка зовні нагадує морську свинку – така сама невелика мордочка, маленькі вушка і великий ніс. Спілкуються ці гризуни за допомогою свисту, клацання і запаху.
Ви легко зможете вирізнити самця капібари від самок. У самця є нюхова заліза морільо – це така безволоса темна овальна опуклість.
Як розмножуються капібари? Парування відбувається у воді, вагітність триває близько 3-х місяців, а малюки народжуються на землі – з відкритими очима, всіма зубами та вкриті шерстю. До речі, для капібар немає своїх і чужих малюків – самки доглядають усіх дитинчат без розбору.
У країнах Латинської Америки, де мешкають капібари, випускають марки, монети і купюри із зображенням цих милих тваринок.
Фізичні дані: капібара завдовжки може сягати навіть півтора метра, а її вага доходить і до 60 кг.