ochkova sova noname 400

Ім'я: Брук та Лорі
Стать: самець та самка
Дата народження: 25.03.2011, 20.04.2012
Середовище проживання: Мексика, Центральна Америка, Північна Америка, Південна Америка
Характер: відважний хижак, який нападає із засідки, дещо відлюдна; дуже ніжно піклується про своїх малюків.
Улюблена їжа: мишоподібні, опосуми, скунси, комахи, кажани, дрібні птахи, краби, жаби.
Улюблені розваги: вистежувати здобич із засідки; полювати любить уночі, але може зловити здобич і вдень – у похмуру погоду.
Знімалася в мультфільмах: «Про ворона і сову», «Легенди нічної варти».

П'ять фактів про очкову сову:

  • Очкова сова знаменита своїм незвичайним забарвленням. Саме великі білі кола навколо очей дали назву роду. Цікаво, що пташенята й молоді птахи забарвлені протилежним чином – у них усе тіло вкрите білим пухом, а ділянка навколо очей чорна або темно-бура. Лише через кілька років молоді сови стають схожими на своїх батьків.
  • Полювання очкової сови дуже цікаве. Птах надійно ховається в листі дерева й тихенько вичікує на здобич. А потім стрімголов падає, впиваючись кігтями в тіло жертви. Кажуть, у очкової сови вкрай рідко трапляються невдачі на полюванні.
  • Відомий випадок, коли очкова сова напала на лінивця – тварину, яка важить близько 9 кілограмів, що в 12 разів більше за вагу найбільшої очкової сови.
  • Очкові сови – за характером самітники, пари створюють тільки на період гніздування. Але при цьому птахи моногамні й вірні своїм партнерам – супутників вибирають довго, ретельно і на все життя.
  • Очкові сови дуже турботливі батьки, вони ніжно опікують малят упродовж цілого року! Пташенята залишають гніздо через 5-6 тижнів після того, як вилупляться. Малюки не вміють літати, зате починають освоювати гілки. Вони розсаджуються на деревах і чекають своїх батьків, які несуть їм смаколики. Підрослі пташенята селяться поблизу від батьків.

Фізичні дані: розмір тіла – від 45 до 52 см, вага самця – 450-700 г, самки – від 600 г до одного кілограма. Колір оперення – темно-бурий, з білим або жовтувато-охристим черевом, а також з білою плямою на шиї та з темною смугою по верху грудей. Очі – оранжево-жовті, дзьоб – жовтувато-зелений.