Рудо-сірий валлабі (альбінос)

← повернутися до списку тварин


Загальні факти

Класифікація: Ссавці (Mammalia) Сумчасті (Marsupialia)

Континент: Австралія

Ареал: рівнини

Місце проживання: дика тварина

Охоронний статус: найменший ризик

Вид: рудо-сірий валлабі.(лат.: macropus rufogriseus. англ.: red-necked wallaby)

Довжина тіла: 70-90 см.

Довжина хвоста: 65-90 см.

Вага: до 27 кг.

 

Білосніжка валабі

Сіро-рудий валабі - це кенгуру середніх розмірів. У нього дуже густа сіра шерсть з рудим відтінком на шиї і спині. Валабі живе на Тасманії і Південно-Східному узбережжі Австралії.

Маріпоса

спокійна та лагідна самиця, вона полюблює усамітнюватися. Народилася 03.01.2014 року з дуже яскравою зовнішністю - вона альбінос.

Улюблені страви:

трава, листя.

Улюблені розваги:

стрибки у довжину.

 

А чи знаєте ви?

1. Назва родини кенгуру має латинське походження і в перекладі з латині означає „з великими стопами".

2. Протягом перших 6 місяців життя розміри дитинчати збільшуються у 2 000 разів. Весь цей час дитинчата живуть з матір'ю. Новонароджений валабі у 5 000 разів легший від матері.

3. Самка сіро-рудого валабі носить в сумці дитинчати довше за всіх інших кенгуру - 40 тижнів.

 

Про що говорять легенди:

Існує легенда, що перші кенгуру стрибали на всіх чотирьох кінцівках. Але одного разу, коли тварина спала, трапилася страшенна пожежа. Кенгуру вдалося врятуватися, але вогонь так жорстоко обпалив його передні кінцівки, що вони стали значно коротшими. Відтоді кенгуру скачуть тільки на двох задніх лапах.Полювання на кенгуру належить до числа традиційних занять тубільців. Однак є й такі племена, де кенгуру в особливій пошані і його називають таким самим словом, як і людину. Ці тубільці не полюють на кенгуру, а поїдання його м'яса прирівнюють до канібалізму. За віруваннями деяких племен, у кенгуру втілилися душі предків. Під час церемонії ініціації у племені какаду один із старців влаштовує виставу, зображаючи кенгуру і імітуючи вироблений ним шум і стрибки.

Ще більше цікавого