Очкова сова

← повернутися до списку тварин


Спробувала стайлінг брів, мені подобається, а вам?

Загальні факти

Класифікація: Птахи (Aves)

Континент: Південна Америка

Ареал: джунглі

Місце проживання: дикий птах

Охоронний статус: найменший ризик

Вид: очкова сова.(лат.: Pulsatrix perspicillata. англ.: Spectacled owl.)

Вага: 453-906 г.

Зріст: 43-46 см.

 

Відважні хижі птахи

Очкові сови переважн нічні, але можуть бути активними й у похмурі дні.

Брук 

відважний хижак, який нападає із засідки, дещо відлюдний. Народився 25 березня 2011 року.

Лорі

Ніжна, але вправна мисливиця, колір пір'я надає змогу гарно сховатися, майже зливатися з листвою. Народилася 20 квітня 2012 року.

Улюблені страви:

мишоподібні, опосуми, скунси, комахи, кажани, дрібні птахи, краби, жаби.

Улюблені розваги:

вистежувати здобич із засідки; полювати любить уночі, але може зловити здобич і вдень – у пасмурну погоду. 

 

А чи знаєте ви?

1. Очкові сови дуже полюбляють купатися.

2. Голос сови очкової – серія гуркаючих, стиснутих звуків з бавовняним ефектом, кожна наступна нота звучить нижче і слабкіше, але ритм стає частішим. Жіночий голос також має яструбиний крик, який можна порівняти з паровим свистком.

3. Улаштовуються спати поодинці вранці на дереві з густим листям.

4. Це одинокий птах. Мирне асоціювання з іншими представниками свого виду тільки в репродуктивних цілях.

Про що говорять легенди:

Сова здавна вважається символом розуму і мудрості. Будучи неодмінним товаришем віщунів, вона уособлювала їхній дар ясновидіння і вміння передбачати події. У ацтеків сова втілювала єднання богів пекла і нічних примар, дощу і бурі. Люди пов'язували її з силами, що панують над водами і рослинами. У перуанській цивілізації, яка існувала перед інками, жертовні ножі покладали на статуетки божества у вигляді сови. Ще й в наш час у деяких племен американських індіанців цей птах вважається божеством смерті й берегинею кладовищ.

Ще більше цікавого