Андский гусак

← повернутися до списку тварин

Загальні факти

Класифікація: Птахи (Aves)

Континент: Південна Америка

Ареал: високогір'я

Місце проживання: дикий птах

Охоронний статус: найменший ризик

Вид: андський гусак.(лат.: Chloephaga melanoptera. англ.: Andean goose)

Довжина тіла: до 80 см.

Вага: 2,7-3,6 кг.

 

Білосніжний гість з далеких Анд

Це ще один красивий і трохи незвичайний дикий гусак. Він має біле забарвлення тіла з темними чорними смугами на спині і крилах, чорний хвіст. На білому тлі яскраво виражені червоні лапи і дзьоб. Виходячи з назви, можна зрозуміти, що птахи мешкають в Андах на висоті більше 3000 метрів – від Перу до Аргентини.

Ейпріл та Френк

Молода пара андских гусаків народилася 2015 року, вони спокійні, приязні та дружелюбні птахи. Ходять вдвох та полюбляють роздивлятися все навкруги.

Улюблені страви:

гуси харчуються природним різнотрав'ям. До трав можна додавати зерна пшениці, гранули для водоплавних і курячі комбікорми. Якщо трави на пасовищі недостатньо, необхідно привозити скошену свіжу траву. Взимку можна годувати нарізаними овочами, особливо добре давати капусту і салати. Птахи не проти іноді перекусити хробаками, комахами та молюсками.

Улюблені розваги:

неквапно проходжатися та їсти смачні страви, запиваючи доброю росою. 

 

А чи знаєте ви?

1. Колір дзьобу цих птахів - ніжний рожевий.

2. У забарвленні статей відмінностей немає, але за розмірами самка поступається самцю.

3. Зазвичай ці птахи не пірнають у воду.

 

Про що говорять легенди:

Якщо самець і самка пернатих разом доглядають за потомством – вони, як правило, мають однакове забарвлення. З цього можна визначити, наскільки вони хороші батьки. Яскравий приклад того андський гусак.

Ще більше цікавого