Білий вухастий фазан

← повернутися до списку тварин

Загальні факти

Класифікація: Птахи (Aves)

Континент: Азія

Ареал: високогір'я

Місце проживання: дикий птах

Охоронний статус: близький до загрозливого

Вид: білий вухатий фазан.(лат.: Crossoptilon crossoptilon. англ.: White eared-pheasant)

Довжина тіла: 86-96 см.

Довжина хвоста: 46-58 см.

Довжина крил: 33 см.

Вага: від 1,4 до 2,75 кг.

 

Вухастий вегітаріанець

Це відносно великі представники родини з витягнутим тілом. Їх ноги короткі і сильні, озброєні шпорами. Хвіст, що складається з 20—24 пір'їн, дуже м'який і зовні нагадують щітку. Оперення тіла переважно одноколірне. 

Фазіс

Народився 2014 року, має миролюбивий характер, він спокійний і довірливий. Фазанич полюбляє спокійно прогулюватися, длубати землю, шукаючи комах та роздивлятися світ навколо себе. Він не дуже товариський через свою сором'зливість.

Улюблені страви:

білі вухаті фазани – переважно вегетаріанці. У природному середовищі існування вони харчуються бульбами і корінням рослин на альпійських луках найчастіше в компанії яків або інших копитних. Улітку різноманіття  раціону цих гірських птахів додають ягоди суниці й журавлини.

Улюблені розваги: 

Шукати насіння. Під час годівлі ці фазани розривають потужним дзьобом і лапами кам'янистий ґрунт, в якому знаходять собі їжу.

 

А чи знаєте ви?

1. Китайці й досі полюють на білих вухатих фазанів заради їхнього прекрасного хвостового пір'я, незважаючи на те, що цей вид знаходиться на межі вимирання.

2. Пташенята , у перші дні життя, годуються лише комахами.

3. Багато порід фазанів виведено штучно, і вони стали об'єктом спортивного полювання.

4. Самці фазана розпочинають шлюбний сезон з виконання вражаючого танцю. Півні кружляють навколо самок і намагаються загородити їм шлях. Потім раптово кидаються до обраниць, наближаючись настільки, що торкаються до них головами.

5. Китайці полюбляють давати фазанам поетичні імена.

 

Про що кажуть легенди:

Білий вухатий фазан традиційно знаходиться під захистом буддійських ченців, і більш відомий в Китаї і Гімалаях, як «shagga»   сніжно-біла свійська птиця.

Ще більше цікавого